Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mariendaal-vollemaanwandeling
(Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)
Mariendaal-vollemaanwandeling (Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

Volle maanwandeling op landgoed Mariëndaal

  Zakelijk

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op dinsdag 19 februari een vollemaanwandeling op landgoed Mariëndaal. Gewoonlijk wandelen de meeste mensen overdag en zijn de terreinen van Geldersch Landschap & Kasteelen na zonsondergang niet toegankelijk. Om de volle maan te kunnen beleven maakt de boswachter een aantal malen per jaar een uitzondering. Want bij volle maan is veel te zien en te horen. Er zijn sterren te zien en soms de gloed van nabij gelegen steden of dorpen. Er zijn allerlei omgevingsgeluiden te horen zoals geritsel in de bladeren, wegspringende konijnen en roepende bosuilen. Misschien een blaffende ree. Juist door die geluiden zullen de wandelaars merken dat een wandeling die ze overdag al vaker hebben gemaakt, ‘s nachts opeens geheel anders is. Stevige schoenen en een lampje zijn aan te raden. De excursie is niet geschikt voor kinderen.

Start om 19.30 uur op parkeerplaats Mariëndaal. Routebeschrijving: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N 225) tussen Arnhem en Oosterbeek. Eerste parkeerplaats is links (voor de tunnel onder spoorlijn) of indien mogelijk onder het spoor door en parkeren op de tweede parkeerplaats na 200 meter.
Duur: circa. 2 uur. Deelname: 7,50 euro per persoon, Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 2,50 euro per persoon op vertoon van een geldige donateurspas. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Jaap Uijthof, tel. 06-44043707.