Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zaken Nieuws

Computershop Arnhem: ook voor veiligere computer! Virussen en veiligheid

  Zakelijk

ARNHEM - De afgelopen jaren is er veel te doen over cybercriminaliteit. Vroeger had de gemiddelde computergebruiker alleen maar last van virussen die de computer langzamer maakten. Tegenwoordig zijn de bedreigingen erger: cybercriminelen proberen bij uw bankgegevens te komen of ze wissen uw bestanden. Wat kunt u doen om veiliger uw computer te gebruiken?

Houdt uw Windows-versie actueel. Als u telebankiert of online shopt, is het zeker niet meer aan te raden met verouderde versies te werken. Gebruik een volledige ge-update versie van Windows 7, 8 of 10.

Gebruik een goede virusscanner. Gratis virusscanners beschermen u wel, maar niet zo goed als betaalde scanners. Computershop Arnhem is al jarenlang zeer tevreden over Norton Security. Vanaf 29,99 euro bent u al een jaar beschermd met dit pakket.

Kijk uit met het downloaden van software. Als u software van internet gaat downloaden, zorg dan dat u 100 procent zeker weet dat u software van een betrouwbare bron binnenhaalt. Bij voorkeur van de website van de maker zelf.

U wordt niet en nooit gebeld door Microsoft! Nog steeds zijn er mensen die een gebrekkig Engels sprekende medewerker van Microsoft aan de telefoon denken te hebben. In werkelijkheid gaat het om cyber criminelen die doen alsof uw computer vol met virussen zit. Trap er niet in en hang de telefoon direct op!

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, Arnhem; 026 3628250; www.computershoparnhem.nl.

Meer berichten