Logo gemeentenieuwsonline.nl
bron ‘© Vitesse
bron ‘© Vitesse

Clubicoon Theo Janssen tekent bij

  Sport

ARNHEM - Theo Janssen heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd. Het clubicoon ondertekende donderdagmiddag een verbintenis tot medio 2021. Janssen is op dit moment assistent-trainer van Vitesse O19.

Janssen is, nadat hij zijn actieve carrière beëindigde in 2014, begonnen als scout en individueel techniektrainer. De 37-jarige Janssen begon zich snel daarna volledig te focussen op het trainersvak. De Zilveren Vitessenaar was al assistent-trainer bij Jong Vitesse, trainer van Vitesse O16 en is dit seizoen assistent-trainer bij Vitesse O19. Op dit moment volgt Janssen ook trainerscursus TC1.

Janssen over zijn contractverlenging: "Ik ben hartstikke blij dat ik een nieuw contract heb ondertekend. Ik wilde niets liever dan trainer blijven bij mijn club. Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren als trainer, is het om geduld te hebben in het trainersvak. Het gaat om ervaring opdoen en stapje voor stapje vooruit te komen. Ik kijk uit naar de komende jaren waarin ik mij verder ga ontwikkelen."

Technisch directeur Mo Allach vertelt: "Theo is natuurlijk een oud-speler en een grote Vitessenaar, maar bovenal maakt Theo stappen als trainer. Dat is voor ons het belangrijkste uitgangspunt geweest. We streven bij Vitesse het hoogst haalbare na in alle facetten. Theo heeft zijn nieuwe contract zelf afgedwongen en gaat nu een volgende fase in."

Op dit moment wordt de staf van de Vitesse Voetbal Academie voor volgend seizoen ingevuld. Zodra dat afgerond is, wordt bekend gemaakt welke trainer welk team onder zijn hoede neemt.