Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kimberley van Rooijen derde op het NK judo

  Sport

ARNHEM/LIEMERS - Kimberley van Rooijen is zaterdag 11 maart derde geworden bij de Nederland kampioenschap judo -15.

Kimberley is net een paar maanden terug van een zware blessure, een gebroken enkel. Kimberley judoot vanaf haar negende jaar bij sportschool Kreijtz uit Arnhem. Daar krijgt zij les van Dorus Persijn. Wedstrijd trainingen volgt zij bij stichting judo De Liemers.
Dit is een overkoepelende organisatie van een aantal sportverenigingen waaronder ook sportschool Kreijtz. Haar wedstrijd training krijgt zij van Ron Cornelissen.
Dankzij Ron en Dorus en het doorzettingsvermogen van Kimberley is ze zover gekomen. Aankomend weekend gaat zij het proberen in de -18 klasse.

 

 

Hoe leer ik wedstrijdjudo?
Om de kneepjes van het vak te leren traint de selectie wedstrijdjudo elke week. De stichting traint op de maandagen B-selectie van 18:00 tot 19:00 uur en de A-selectie van 18:30 tot 20:30 bij Sportschool Cordia in Zevenaar. Op woensdag wordt er getraind van 16.00 tot 17.30 uur in de dojo van Budovereniging Yusei Gachi in Duiven. Het doel van de wedstrijdtrainingen is de judoka's voor te bereiden op deelname aan wedstrijden. Deze trainingen kunnen ze volgen naast de training(en) bij de eigen vereniging. De trainingen worden door de judoka's als zeer waardevol ervaren, vanzelfsprekend staat de persoonlijke groei van de judoka voorop!

Stichting judo de Liemers, www. judo-deliemers.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Judo de Liemers. Sportschool Kreijtz, www.sportschoolkreijtz.nl.