Foto: van links naar rechts: Demi, Bridget, Helena, Ilse, Nadia,  Melissa, Anouk, Claire, Julie, coach Marga, Lorena Fotgraaf: Chris Piéta
Foto: van links naar rechts: Demi, Bridget, Helena, Ilse, Nadia, Melissa, Anouk, Claire, Julie, coach Marga, Lorena Fotgraaf: Chris Piéta
Zaken Nieuws

Basisschool Het Klinket gaat naar de landelijke finale schoolvoetbal

Sport

ARNHEM - De meisjes van groep 8 van basisschool Het Klinket hebben zaterdag 4 juni gespeeld om het districtskampioenschap van Oost-Nederland die gehouden werd bij OVC'28 in Ommen.

Doordat ze respectievelijk gewonnen hebben met 5-2 in de eerste wedstrijd, mochten ze de finale spelen, die gewonnen werd met 1-0. Hierdoor hebben ze zich weten te plaatsen voor de landelijke kampioenschappen schoolvoetbal, die 22 juni plaatsvinden op het sportcentrum van de KNVB in Zeist. Basisschool Het Klinket zit bij de laatste zes scholen van Nederland, en vertegenwoordigt hiermee de provincie Gelderland en Oost-Nederland!

In totaal heeft het team al zes toernooien gewonnen en daarin heeft het in totaal zesentwintig wedstrijden gespeeld. De meiden zijn kampioen van ondermeer Arnhem-Zuid, Arnhem, regio, district en ook kampioen van Oost-Nederland en zijn daarmee ook alle zesentwintig wedstrijden ongeslagen. Aan het schoolvoetbaltoernooi doen jaarlijks zo'n 250.000 kinderen van 5.800 basisscholen mee."Een hele prestatie op zich, dit gouden team heeft geen wedstrijd verloren", aldus de trotse coach Marga. Dit is een droom die uitkomt. Marga is al vier jaar op rij coach van het team.

Nu mag er op woensdag 22 juni op het sportcentrum van de KNVB in Zeist gestreden worden om de beste van Nederland met de laatste zes scholen die zich hebben weten te plaatsen voor de eindstrijd van de landstitel.