Logo gemeentenieuwsonline.nl
Workshop door fotograaf Khalid Amakran tijdens het ONSbank programma in Amsterdam Nieuw-West (foto: Rosana Salden)
Workshop door fotograaf Khalid Amakran tijdens het ONSbank programma in Amsterdam Nieuw-West (foto: Rosana Salden) (Foto: Rosana Salden)

Stichting biedt jongeren in Arnhem een weg uit de schulden

ARNHEM - Vanaf september kunnen jongeren tussen de 18 en 27 jaar zich aanmelden voor een uniek schuldhulpverleningstraject.Onsbank is een initiatief dat jongeren met schulden de kans biedt om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Culturele workshops door professionele kunstenaars, fotografen, dansers, theatermakers en sporters inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Het doel is jongeren te laten zien dat verandering mogelijk is en om hen weer grip op hun leven te bieden.

Onze schuldrustcoaches werken daarnaast samen met de deelnemers aan de financiële kant van hun problemen en geven hen beter zicht op hoe het systeem in elkaar zit. Tijdens het leertraject creëren we een periode van schuldrust, zodat de jongere minder stress heeft en aan zichzelf kan werken.

"We ondersteunen de individuele deelnemers bij het maken van een stap in hun sociale en persoonlijke ontwikkeling én stellen tegelijkertijd kritische vragen bij het gedrag van de schuldeisers die we daarbij tegenkomen."

ONSbank is er voor jongeren tussen de 18 en 27 met beginnende en hoge schulden. Het cultureel workshopprogramma duurt een half jaar, is altijd in klein groepsverband en wordt kosteloos aangeboden.

"We hebben de afgelopen drie jaar al succesvolle programma’s gedraaid in Amsterdam. Met de start van het programma in Arnhem zetten we de eerste stap om jongeren door het hele land een weg uit de schulden te bieden. Jongeren in Arnhem kunnen zich vanaf september aanmelden: info@onsbank.nl. Meer weten? www.onsbank.nl."