Logo gemeentenieuwsonline.nl

Gratis evenement Innovate Festival presenteert Innovate: Gaming

ARNHEM - Innovate Festival zet het innovatieve Gelderland op de kaart. 3, 4 en 5 oktober toont Innovate in Arnhem voor de vijfde keer op rij wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van kunst, wetenschap en techniek. Bedrijven en organisaties uit heel Gelderland komen samen op Innovate Festival en laten zien wat ze in hun mars hebben.

Tom Kortbeek, directeur van Innovate Festival: ‘Wij willen het belangrijke verhaal van deze innovatieve regio vertellen. En we hebben wat te vieren, het festival beleeft dit jaar haar vijfde editie. Een nieuwe gamezone is ons cadeautje aan de bezoekers. Innovaties zie je als eerste in gaming. Miljoenen jongeren spelen Fortnite en virtual reality is hot. Innovate: Gaming vinden wij daarom een vanzelfsprekende toevoeging op Innovate Festival. We kunnen nog niet teveel bekendmaken maar er doen flink wat grote namen mee. Ook zijn er showmatches en bekende esporters, zoals de Eredivisie FIFA-speler van Vitesse, speel je de laatste tech-demo’s van de allernieuwste games, kruip je in een race-simulator en kun je een selfie nemen met je favoriete gamepersonage!"

Tijdens de Innovate Experience op zaterdag 5 oktober kun je gratis zien wat de laatste hypes en trends zijn. Honderden deelnemers staan te popelen om hun innovaties te tonen. Thema’s als food, health & energy voeren de boventoon. Op Industriepark De Kleefse Waard in Arnhem is maar liefst 30.000 m2 gereserveerd voor jong én oud.