Logo gemeentenieuwsonline.nl
Airborne Lights - NS Station. (foto: WebIQ)
Airborne Lights - NS Station. (foto: WebIQ) (Foto: WebIQ)

Arnhem Lights levendige herinnering aan Slag om Arnhem

ARNHEM - Platform Binnenstad Arnhem heeft het plan opgevat om in de Airborne herdenkingsweek van 13 tot en met 22 september een aantal prominente gebouwen opvallend te verlichten.

Onder de noemer ‘Arnhem Lights’ worden door middel van videoprojecties en enorme led-schermen op en vanuit een aantal gebouwen speciaal gemonteerde videobeelden geprojecteerd, die het verhaal over de Slag om Arnhem tonen. De projecties zijn voor het eerst te zien op vrijdagavond 13 september tijdens de Free Your Light Walk & Run, in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem en Stichting Bridge-to-Bridge. De videoprojecties zijn in de hele week erna in de avonduren te zien. De montages en techniek worden verzorgd door het Arnhemse internetbureau WebIQ, dat gespecialiseerd is in webdevelopment en videomapping.

Airborne geschiedenis geprojecteerd

Videomapping of projectionmapping is een moderne techniek waarbij er bewegend beeld op een oppervlakte of object wordt geprojecteerd, waardoor er een optische illusie tussen 2D en 3D ontstaat.

Platform Binnenstad Arnhem heeft samen met WebIQ een aantal gebouwen op het oog, zoals het NS Station en het Provinciehuis. Voor deze gebouwen worden speciale videomapping producties ontworpen, die gedurende een week lang ’s avonds bij herhaling worden vertoond. De producties vertellen ieder een stukje ‘Airborne-geschiedenis’. De afzonderlijke locaties zijn als een route met elkaar verbonden, zodat het publiek van de ene naar de andere plek door de binnenstad wordt geleid.