Wandelen met de gidsen van Gilde Arnhem

Woensdag 14 augustus | WANDELING SLAG OM ARNHEM
De grote slag, die Arnhem voorgoed veranderde. We lopen langs vele plekken, waar dat verleden zijn sporen naliet. We vertellen van de strijd en de evacuatie, die erop volgde. Wie was mevrouw van Limburg Stirum?
Start: 14.00 uur | Airborne at the Bridge, Rijnkade 150.

Donderdag 15 aug. | WANDELING DOOR HET SPIJKERKWARTIER

De levendige Arnhemse wijk het Spijkerkwartier-Boulevardkwartier kent een bijzondere opzet en een afwisselende bebouwing. Deze wordt vooral gekenmerkt door straten met aan weerszijden statige herenhuizen uit de jaren tussen 1850 en 1910 en een zuidelijke sfeer. Het bekendst zijn de Brusselse huizen in de Spijkerstraat, maar eigenlijk vormt de wijk als geheel een stukje negentiende-eeuws Brussel of Parijs in Arnhem. De kwartieren werden vanaf het midden van de negentiende eeuw aangelegd direct ten zuidoosten van de oude binnenstad. Vele monumentale panden uit die tijd zijn nu nog te bewonderen. Een flink aantal is zelfs aangewezen als rijks- of gemeentelijk monument.
Onder leiding van een Gildegids gaat U op zwerftocht door deze opvallende wijk.
Start: 14.00 uur | Musis Sacrum, Stadskiosk Velperplein.

Zaterdag 17 aug. | VIER DE ARNHEMSE ICONEN
Loop mee om al dit moois te aanschouwen, dat Arnhem tot ver over de grenzen op de kaart heeft gezet:
Arnhem Centraal: oogverblindend verkeersknooppunt; modern en boordevol met de allernieuwste technieken.De Blauwe Golven: omgevingskunstwerk van Struijken. Een van de weinige kunstwerken van dit type in Nederland. Rozet en Bartokpark: een van de lelijkste plekken van Arnhem Centrum is omgevormd in een echte "Hotspot". Het Kenniscluster, geroemd bouwwerk in supermoderne vormgeving vol moderne techniek en het reuzen-party-aardvarken er tegenover voor de lol.Audrey Hepburnplein met Focus, het filmtheater, de Jansbeek en de Eusebiuskerk, die er weer "als nieuw" uitziet. Gelders Huis, symbool van het nieuwe zelfvertrouwen na WO2. Huis der Provincie, Sabelspoort en de nieuwbouw vormen nu één geheel.
Tevens de leukste plek voor een selfie (laat je verrassen)Start: 14.00 uur | Meetingpoint onder "De Wolk", stationshal Arnhem Centraal.

Zaterdag 17 aug. | STADSWANDELINGDe binnenstad van Arnhem biedt veel aan historisch en cultureel erfgoed. Tijdens een wandeling door de stad maakt u kennis met de bewogen Arnhemse geschiedenis en de vele bezienswaardigheden in de stad en hoort u verrassende verhalen.
Start: Let op de tijd: 11.00 uur | Sabelspoort, Markt 11, Arnhem.

Kosten: volwassenen € 4,00 | kinderen t/m 12 jaar € 2,50.Reserveren is niet nodig.

Overzicht andere wandelingen:
Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag rondleiding door de Historische Kelders.
Start: 14.00 uur | Oude Oeverstraat 4a.
Kosten: volwassenen € 5,00 | kinderen t/m/ 12 jaar € 3,50.
Reserveren is niet nodig.

Voor meer informatie: www.wandeleninarnhem.nl