Logo gemeentenieuwsonline.nl

Waterpret bij nieuwe speelplaats Jan Pieter Heije

Het was woensdag 3 juli nog best even spannend bij Jan Pieter Heije in Oosterbeek. Lukte het de nieuwe grondwaterpomp om grondwater van 60 meter diepte de nieuwe speelplaats in te pompen? Het antwoord bleek een dag later, tijdens de officiële opening van de waterspeelplaats op het terrein van de Plurynlocatie: Er was water! Nadat Anyl, jongere van Jan Pieter Heije en wethouder Joua Maouche ceremonieel het lint doorknipten, mocht eindelijk iedereen de speelplaats in.

Drie maanden lang was het bikkelen geweest: “We wilden hoe dan ook met ons jaarlijkse eindfeest op 4 juli klaar zijn met de werkzaamheden”, legt Roel Reitsma, projectleider van de waterspeelplaats, uit. “Een ambitieus plan, want er moest een hoop gebeuren: Een waterval, een speelvijver, een dammensysteem, klautertoestellen. Het leek bij vlagen onhaalbaar. Toch is het allemaal gelukt, met dank ook aan alle fondsen die de aanleg financieel mogelijk maakten. De speelplaats ligt er prachtig bij. Het is fantastisch dat we vandaag de waterspeelplaats met z’n allen kunnen openen. Mooi ook om te zien dat buurtbewoners nieuwsgierig zijn naar de nieuwe speelplaats. Dat is precies waar we op hoopten.”

Ook voor buurtbewoners

Met de komst van de nieuwe waterspeelplaats hoopt Jan Pieter Heije op meer verbinding: “Meer verbinding onder de jongeren hier. Maar ook op meer verbinding met buurtbewoners uit de gemeente Renkum.” De nieuwe waterspeelplaats is vrij te bezoeken voor buurtbewoners en is te vinden bij de ingang van het terrein aan de Utrechtseweg, tegenover de boerderij.