} Logo gemeentenieuwsonline.nl
Logo Kunst in de etalage in Velp
Logo Kunst in de etalage in Velp (Foto: Rob Chevalier)

Kiev - Kunst in de etalage in Velp

Van 12 juli tot 31 augustus sieren tijdens KIEV oftewel Kunst in de Etalage in Velp kunstwerken van Rhedense kunstenaars de etalages van winkels en bedrijven in Velp. 33 kunstenaars en 50 winkeliers doen mee. In de etalages zijn schilderijen te zien, aquarellen, foto’s en objecten. Elk werk is herkenbaar aan een tekstkaart met gegevens over het werk en de maker.

In de deelnemende winkels is een plattegrond verkrijgbaar. Hierop staan de locaties en adressen van de winkels en de namen van de kunstenaars. De deelnemende winkeliers en bedrijven zijn gevestigd in de Hoofdstraat, Wilhelminastraat, Emmastraat, Rozendaalselaan, Parkstraat, Vijverlaan, De Overtuin, Den Heuvel en Nordlaan.

Kunst in de etalage is een initiatief van de Stichting Nieuwe Ruimte. Deze groep kunstenaars wil contact maken tussen beeldende kunst en inwoners van de gemeente Rheden. De meeste kunstenaars die meedoen aan KIEV zijn donateur van de Stichting Nieuwe Ruimte. Daarnaast zijn er enkele gastexposanten uit de gemeente Rheden en Arnhem.