Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tijdens de diploma-uitreiking (3 juli 2019) werden Rick Tiellemans (links) en Tom Vermaas (rechts) in het zonnetje gezet. Zij maakten met hun onderneming de meeste winst. (foto: OBC Huissen)
Tijdens de diploma-uitreiking (3 juli 2019) werden Rick Tiellemans (links) en Tom Vermaas (rechts) in het zonnetje gezet. Zij maakten met hun onderneming de meeste winst. (foto: OBC Huissen) (Foto: OBC Huissen)

Donatie leerlingen OBC Huissen aan KWF

HUISSEN - Het afgelopen schooljaar hebben alle vierdejaarsleerlingen van OBC Huissen de module ondernemerschap gevolgd. De leerlingen kregen een startkapitaal van school (maximaal 20,00 euro per persoon). Met dit bedrag hebben de leerlingen in groepsverband eigen bedrijfjes opgestart.


Leerlingen kozen voor het opstarten van een bedrijf in het ontwerpen van t-shirts, het maken van sieraden, statafels, gezonde smoothies, broodjes hamburger van de grill, het verkopen van planten, een hondenuitlaatservice tot aan klusbedrijfjes.

Doel ondernemerschap
Het doel van de module was om winst te maken en uiteraard te leren ondernemen. De leerlingen mochten de helft van de winst zelf houden. De andere helft van de winst komt ten goede aan het goede doel KWF Kankerbestrijding. Totaal hebben de leerlingen het fantastische bedrag van 955,05 euro verdiend voor dit goede doel. Zij zijn ontzettend trots dat ze dit donatiebedrag aan KWF Kankerbestrijding kunnen overhandigen.