Logo gemeentenieuwsonline.nl

Energy Bridge realiseert 80 procent gasreductie in 6 maanden

ARNHEM - Het gepresenteerde Klimaatakkoord richt zich vooral op het reduceren van het aardgasverbruik in gebouwen. Het Arnhemse Energy Bridge helpt hierbij. Door bestaande ketelhuizen van appartementencomplexen van woningbouwverenigingen, zorginstellingen en VvE's, te verduurzamen, wordt binnen 6 maanden al tot 80 procent aardgasreductie gehaald. De bewoners ondervinden hier geen last van en zien hun energierekening niet meer stijgen.

Gasverbruik met 80 procent omlaag
Het Kabinet wil de gasprijs verhogen. Hierdoor wordt de energierekening snel hoger. Veel woningcorporaties en VVE's nemen nu nog geen concrete stappen richting verduurzaming van bestaande gebouwen. Dit betekent dat bewoners de komende jaren een forse rekeningverhoging kunnen verwachten. Door met bewezen technologie de centrale verwarmingsketel te verduurzamen, kan al heel snel de gasconsumptie fors omlaag en worden de kosten tot een minimum beperkt. Het gasverbruik kan in veel gevallen al tot 80% omlaag.

'Niets doen gaat snel geld kosten'
Energy Bridge realiseert deze 80% zonder dat de bewoners hier last van hebben. De eigenaren zijn expert in het combineren van duurzame technieken, zoals warmtepompen, zonnepanelen, buffers en besturingssystemen. Bij elkaar beschikt het team van Energy Bridge over tientallen jaren ervaring op het gebied van duurzame installatietechniek. 'Het Klimaatakkoord is in 6 woorden uit te leggen: 'niets doen gaat snel geld kosten'. We merken dat er veel interesse is om vandaag al de eerste stappen te zetten, maar veel gebouweigenaren wachten vaak lang uit angst voor hoge kosten. Terwijl door de huidige technische innovaties met een lage investering al tot 80% gasreductie te halen is', aldus Jan-Maarten Elias, Managing Partner van Energy Bridge. 'De vaak duurdere isolatiemaatregelen zorgen er later voor dat het gebouw 100 prcent aardgasvrij kan worden.'


Eenvoudig stappenplan
Voor gebouweigenaren wordt in een eenvoudig stappenplan het hele proces duidelijk. Als eerste vindt een quickscan plaats en advies voor een flat of zorggebouw. Daarna volgt de uitvoering, waarbij Energy Bridge het proces begeleidt en de financiering regelt. 'Wij kunnen corporaties en VVE's volledig ontzorgen', zo vervolgt Elias, 'Door met bewezen technologie de meest optimale installatie te vormen, zorgen wij dat het beloofde rendement ook écht behaald wordt en garanderen we dat bewoners er warm bij blijven zitten. Met lagere energiekosten'.


Over Energy Bridge:
Energy Bridge is opgericht in april 2019 en is gehuisvest in de House of Energy op het bedrijven-terrein IJsseloord 2 te Arnhem. Als expert in verduurzaming van bestaande bouw, richt het bedrijf zich voornamelijk op het aardgasvrij maken van appartementencomplexen en zorgvastgoed. Meer informatie: www.energybridge.nl