Logo gemeentenieuwsonline.nl

Een overzicht van de game-industrie in Arnhem

ARNHEM - Wat is de plaats van Arnhem in de Nederlandse videogame-markt? Welke ontwikkelingen hebben zich in Arnhem voorgedaan op het gebied van videogaming? Deze vragen zijn nu beantwoord. De Arnhemse Karel van Mander Academy heeft de game-industrie in de Gelderse hoofdstad in beeld gebracht.

De Karel van Mander Academy heeft gekeken naar de belangrijkste gameontwikkelaars uit Arnhem van de afgelopen jaren en naar hun belangrijkste producten en games. Net als elders in Nederland blijken ook in Arnhem veel ontwikkelaars zich te richten op serious games. Het artikel over de game-industrie in Arnhem is gratis voor iedereen toegankelijk via: http://bit.ly/gameindustriearnhem.

De jonge Arnhemse Academy zet zich in voor het behoud van het visueel cultureel erfgoed van Nederland en heeft twee eerdere bijzondere publicaties op zijn naam: Gamegeschiedenis van Nederland 1978-2018 van Tom Lenting en het proefschrift Beeltenissen van bestuurders en burgers als bijbelfiguren: Het bijbelse portrait historié van Rudie van Leeuwen. (juni 2019)

Meer berichten