Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zicht op Exodusroute . (foto: Wim Woudt)
Zicht op Exodusroute . (foto: Wim Woudt) (Foto: Wim Woudt )

Exodus wandeltocht

HUISSEN - Zijn er meer mogelijkheden om mee te doen op zaterdag 29 juni bij de Exoduswandeltocht? De tocht is een evenement geworden met op de rustpunten vaak aanwezige muziek.

Bij de Golfboer op De Praets speelt een ensemble terwijl men rust van de prachtige wandeling door Meinerswijk. Bij de herdenkingskapel op De Heuvel is het aangenaam vertoeven want er is gelegenheid te rusten en iets te nuttigen. Ook hier zijn regelmatig de Doedelzakspelers die hun uitnodigende aandacht krijgen. In Huissen zijn tal van activiteiten.

De ceremonie als onderdeel van het evenement: Om 9.15 uur vertrekt een gezelschap vanaf De Buitenpoort onder begeleiding van muziek van scouts en doedelzakspelers naar het Massagraf in Huissen Centrum. Om 9.30 uur aanvang ceremonie waarbij het thema zich richt op heldhaftigheid van burgers. Concreet gaat het hier om de 16-jarige Henk Lentjes die samen met de broers Straatman in 1944 omkwam bij de overtocht bij de Praets. Henk was een 16-jarige scout die zijn dienstbaarheid voor anderen moest bekopen met zijn leven. Hij verdient een ode. Om die reden zullen de scouts hem eren met muziek, gedicht en aanwezigheid. Er is gelegenheid bloemen te leggen. Burgemeester Marianne Schuurmans- Wijdeven zal de gemeente Lingewaard vertgenwoordigen. De ceremonie eindigt om 10.00 uur met het spelen van de Taptoe.

Aanwezige wandelaars zetten hun wandeltocht dan voort. De Exodustocht is er voor ieder. Recreanten op het wandelgebied nemen één van de kortere afstanden. De afstanden lopen op tot 27, 42 en zelfs 50 kilometer! Goede doelenpartner is het Rode Kruis. Meer informatie staat op www.exodustocht.nl.

Meer berichten