Logo gemeentenieuwsonline.nl

De Eldense Draai, de leukste traditie op vaderdag

ELDEN/ARNHEM - Op vaderdag 16 juni worden in alle vroegte de banden weer nagekeken, de remmen getest en de kramen opgezet. Dit allemaal voor een supergezellige dag voor het hele gezin!

De Eldense Draai is een sportief wielerevenement, mede georganiseerd door de KNWU in het hart van Elden. Daarbij mag de jaarlijkse braderie natuurlijk niet ontbreken. Voor de kleintjes is er een ouderwetse draaimolen en voor de grotere durfals een bungeejump trampoline. De allergrootste sportievelingen kunnen hun energie kwijt en de competitie aangaan door een nat pak te halen op de stormbaan. Dit alles wordt omlijst door de hele dag muziek op het plein met een hapje, ijsje en een drankje. Kortom, het leukste uitje voor het hele gezin met Vaderdag!

Nieuw dit jaar is de Decathlon Dikke Banden Race waar kinderen van 7 tot en met 11 jaar zich even een echte wielrenner kunnen voelen. Op het dorpsplein zullen ook diverse activiteiten voor hun te vinden zijn zoals een kinderkermis en oliebollenkraam waar ook later op de middag bij Cafe Ons Huis het feest zal losbarsten met livemuziek. Op het afgesloten parcours wordt er weer een sterk deelnemersveld uit heel Nederland verwacht tijdens de wielerwedstrijden. Het wielermerk 'Specialized' is hiervan al enige jaren de hoofdsponsor.


Programma:
10.30 uur sportklasse 50 km
11.45 uur nieuwelingen 50 km
13.00 uur Funklasse heren
14.00 uur Decathlon Dikke Banden Race
15.15 uur elite 80 km (Grote Prijs Leo Peelen)

De wedstrijdorganisatie zal weer in handen zijn van de KNWU, die de wedstrijdlicentie heeft verleend aan de Arnhemse wielervereniging Reto. De inschrijving vindt plaats in het dorpshuis. Door omstandigheden zal er tijdens de Eldense draai dit jaar geen skeelerronde plaatsvinden, maar volgende jaar staat de skeelerronde gewoon weer op het programma. Meer informatie over de Eldense Draai staat op www.eldensedraai.nl.