Foto:

Musaba tekent driejarig contract

ARNHEM - Richie Musaba heeft donderdagmiddag een driejarig contract getekend. De aanvallende middenvelder uit de Vitesse Voetbal Academie maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal, waarbij hij direct wist te scoren.

Musaba komt al zes jaar uit voor Vitesse. Hij doorliep verschillende jeugdelftallen en speelt sinds dit seizoen bij Jong Vitesse. Dit jaar mocht Musaba vaak meetrainen met de A-selectie en mocht hij ook mee op het trainingskamp in januari in Portugal. Na verschillende keren bij de wedstrijdselectie te hebben gezeten, maakte de 18-jarige Musaba op zondag 12 mei zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Hij verving Navarone Foor in de 82ste minuut. Vijf minuten nadat hij in het veld was gekomen wist Musaba ook nog eens te scoren.

Musaba over zijn contract en debuutjaar: "Dit is een heel bijzonder jaar voor mij. Ik ben enorm trots dat ik mijn debuut heb gemaakt. Vitesse is mijn club en ik wilde niets liever dan minuten maken in het eerste elftal. Dat ik ook nog wist te scoren maakte me helemaal supertrots. Het is een droom die uitkomt. Ik hoop mijzelf de komende jaren te blijven ontwikkelen, zodat ik op termijn een basisplaats weet te veroveren."

Technisch directeur Mo Allach: "Richie heeft zijn nieuwe contract zelf afgedwongen. Door hard te werken en gefocust bezig te zijn, heeft hij ook zijn debuut meer dan verdiend. We hopen dat Richie zijn ontwikkeling voortzet. Hij is een moderne middenvelder, met zowel kracht, loopvermogen als voetballend vermogen."

Richie is een tweelingbroer van Anthony, die ook jarenlang in de Vitesse Voetbal Academie speelde en inmiddels actief is bij NEC.

Genieten van landschap en kastelen

ARNHEM - Geldersch Landschap & Kasteelen geeft eenmalig een speciaal tijdschrift uit omdat zij 90 jaar bestaat. Iedereen die houdt van wandelen en fietsen door het mooie Gelderse landschap of de geschiedenis wil beleven in een imposant Gelders kasteel, kan het nu gratis aanvragen.

In de speciale uitgave van 'Mooi Gelderland' vertellen bekende Gelderlanders wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Chef-kok Nel Schellekens wordt enthousiast van een bezoek aan de moestuin van kasteel Doorwerth met oude rassen en tophandbalster Estavana Polman vertelt over haar band met de Bedriegertjes. Lodewijk Hoekstra heeft een missie tuinen en parken duurzaam te maken zodat ze aantrekkelijk zijn voor wandelaars, goed voor het insectenleven en onderhoudsvriendelijk. Informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen, foto's en natuurlijk eropuit-tips staan ook in deze speciale jubileumuitgave.
Het magazine is gratis, zonder verplichtingen en zolang de voorraad strekt, aan te vragen via glkmagazine.nl.