Sonsbeek Vlotconcerten. (foto: Jan-Joris Heling )
Sonsbeek Vlotconcerten. (foto: Jan-Joris Heling ) (Foto: Jan-Joris Heling )

Sonsbeek Vlotconcerten gaan ook dit jaar weer door!

ARNHEM - Dit jaar zijn er in totaal acht concerten gratis te bezoeken De aftrap van het 41e seizoen wordt verzorgd op donderdag 30 mei (hemelvaart) door de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers'.

Het vlotconcert is te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur, vanaf het drijvende podium in de Grote Vijver voor Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek. Het regiments Garde Genadiers en Jagers was voorheen gelegerd in Arnhem. Een doorsnee fanfare is het al lang niet meer, eerder een groot koper-ensemble met slagwerk. De veelzijdigheid van het orkest komt onder andere tot uiting in de diverse muziekstijlen die zij zich eigen hebben gemaakt in de afgelopen jaren. Van marsen tot klassiek tot jazz. Wat zal dat vlotconcert op 30 mei klinken!

Er is dit jaar weer een diverse aanbod van Big Bands en Blaaskappelen te beluisteren. Het complete programma staat op: https://www.facebook.com/sonsbeekvlotconcerten/

Hoewel regen goed is voor het park, is het tijdens een openluchtconcert niet echt prettig. De ervaring is echter dat de concerten vrijwel altijd doorgaan. Gaat het concert wegens weersomstandigheden niet door dan staat dat op de Facebookpagina’s (Sonsbeekfestival en Sonsbeekvlotconcerten). De Vlotconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem en Prins Bernard Cultuurfonds.