Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kasteelse klusjes
Kasteelse klusjes (Foto: kasteel Doorwerth)

Kasteelse klusjesklaren

DOORWERTH - Geldersch Landschap & Kasteelen laat kinderen graag kennismaken met het Gelders erfgoed en het kasteel en kinderen kunnen op speelse wijze leuke en nuttige klusjes klaren in het kasteel. Op 24 en 31 juli, 7, 14 en 28 augustus.

Kasteel Doorwerth is een stoer middeleeuws kasteel. Op het kasteel werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders! Maar meestal moest er hard gewerkt worden, en ook kinderen kregen weleens klusjes. Tijdens de klusjesmiddagen kunnen kinderen de kasteelheer en kasteeldame helpen met hun taken. Het zijn geen saaie of stomme klusjes, het zijn juist leuke en soms spannende en zeker nuttige ‘Kasteelse klusjes’ om te klaren. Bij de kassa krijgen de kinderen de klussenlijst mee. Reserveren is niet nodig. Naast reguliere toegang geen extra kosten. Tijd: doorlopend tussen 11:00-17:00 uur.

Kosten (alleen entree museum): 11,50 en kinderen 4-18 jaar 5,25 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart. Men kan ook aan deze activiteit deelnemen op de woensdagen 16 en 23 oktober

Meer berichten