Logo gemeentenieuwsonline.nl

Meld je aan voor de gratis themabijeenkomsten eenzaamheid

ARNHEM - Ervaar MEE Arnhem organiseert in juni en juli vier gratis themabijeenkomsten over eenzaamheid. Eenzaamheid speelt een grote rol in de samenleving.

Niet alleen ouderen hebben ermee te maken; ook jongeren of mensen die omringd zijn door contacten kunnen zich eenzaam voelen. Eenzaamheid kent verschillende vormen, zoals sociale en emotionele eenzaamheid. Langdurige eenzaamheid kan psychische klachten, depressie, angst en verdriet veroorzaken. Ook kun je steeds meer in een isolement raken, waarbij het moeilijk is om er nog uit te komen. Tijdens de bijeenkomsten leer je wat eenzaamheid precies is, de mogelijke oorzaken en hoe je eruit kunt komen. Het samen praten en ervaringen uitwisselen zorgt voor steun en troost. De bijeenkomsten worden geleid door ervaringsdeskundigen.

De bijeenkomsten steeds van 12:30 tot 14:30 uur: in het Torentje, Johan de Wittlaan 316, Arnhem (RIBW). Aanmelden kan bij patrick.ervaarmee@gmail.com.

3 juni: eenzaamheid: wat betekent dit? Wat is eenzaamheid en wat betekent het voor jou? Wat ervaar jij en wat heb je geprobeerd om eruit te komen? Er wordt informatie gegeven over verschillende vormen van eenzaamheid en een video getoond. Ook vertelt een ervaringsdeskundige haar verhaal.

17 juni: spelletjesmiddag. Als iets mensen bij elkaar brengt, zijn het wel spelletjes. Het is een ongedwongen manier om te ontmoeten en om elkaar te leren kennen.

24 juni: versterk je netwerk. Wat kun je zelf doen om uit de eenzaamheid te raken? Wat zijn de eerste stappen en waar vind je mogelijk leuke contacten?

1 juli: gezamenlijke lunch/afsluiting. Samen lunchen.

Meer berichten