Logo gemeentenieuwsonline.nl
Biodiversiteit op SLB Mooieweg
Biodiversiteit op SLB Mooieweg (Foto: Letty Groenen)

Open Dag SLB Mooieweg: biodiversiteit!

Bezoek op zaterdag 11 mei tussen 11.00 uur en 15.00 uur de Open Dag van SLB Mooieweg met zijn partners. Het biodiversiteitsproject dat vorig najaar gestart is, geeft het gehele land een frisse, nieuwe en diverse uitstraling.

Project Biodiversiteit

Na de hete en droge zomer van vorig jaar werd het duidelijk dat ook de Stadslandbouw nog meer divers en milieubewust kan werken: het Biodiversiteitsproject was geboren! Afgelopen winter en lente is er hard gewerkt om het terrein aan te passen dmv windsingels en windbrekers in de vorm van fruitbomen en hagen. De bijenstal is vernieuwd en uitgebreid. Het fruit- en bessen gedeelte is opnieuw ingericht. Om 12 uur is er een feestelijk moment rond het project met onze sponsoren Burgerkracht, VSB fonds en…. een sponsor met grote inbreng in natura uit Huissen.

Onze partners:

Tuinderij de Mijmering is vorig jaar van start gegaan en is zijn pioniersfase ontgroeid. In een rondleiding vertellen ze over de nieuwe tunnelkas en hun uitbreidingsplannen.

De lammetjes en schapen van schapenhouderij Dutchmoors zijn te zien met al hun capriolen.

De Zorgtuin laat zien wat daar allemaal groeit en bloeit dankzij de mensen die daar in een beschermde omgeving hun groene vingers laten werken.

Verder zijn er activiteiten voor kinderen, is de bijenstal te bezoeken en kunt u uw kennis over kiemplantjes testen of bijwerken. Er zijn rondleidingen over het terrein en in het speciale permacultuur gedeelte. U kunt diverse plantjes kopen en genieten van lekkers. En vergeet niet om een leuke cartoon van onze mascottes kat Shadow en hond Flora van passende tekst te voorzien!

Meer berichten