Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vrouwtjesmerel wil graag nestelen
Vrouwtjesmerel wil graag nestelen (Foto: Maria Pompe)

Wees er ook vroeg bij in Heemtuin Presikhaaf

Op de vroege zondagmorgen van 28 april liggen de meeste mensen nog op één oor, maar vogels zijn er in het voorjaar vroeg bij. Bij het krieken van de dag begint het vaak met de zang van een merelman. Daarna breekt het concert van andere vogelmannen los.

Als de vogelwandeling van IVN natuur-educatie Arnhem om 8 uur ‘s morgens begint, zijn de vogels dus al lang aan het zingen. De vogels krijgen de kriebels in het vroege voorjaar: voortplantingsdrift. Dat is niet alleen leuk voor hen, maar ook voor mensen. Want bij dat voorjaarsgedrag hoort dat enthousiaste fluiten van de vogelmannetjes. Ze bakenen daarmee hun voedselterritorium af en ze hopen een vrouwtje voor zich te winnen, als ze die nog niet hebben. Op 28 april moet het versieren van een vrouwtje trouwens al gelukt zijn, want er wordt al druk genesteld. Maar het zingen gaat door. Daar doen trouwens ook de roodborst-vrouwtjes aan mee.

Kom er deze zondagmorgen eens vroeg voor uit je bed. Je zult er geen spijt van krijgen. De heemtuingidsen staan om 08.00 uur aan de Ruitenberglaan 4 voor je klaar om je te laten genieten van alles wat het prille voorjaar aan enthousiaste vogels te bieden heeft. De gratis rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en als je daarna nog in de prachtige heemtuin van Natuurcentrum Arnhem wilt zijn… het staat je vrij. Je raakt er niet uitgekeken!

Over meer activiteiten van IVN natuureducatie Arnhem kan je lezen op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Meer berichten