Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Splash Pictures

Pukkeltocht van TWC 'T Verzetje

BEMMEL - TWC 't Verzetje uit Bemmel organiseert ook dit jaar weer (zondag 28 april) een toertocht voor de sportieve fietser. De 38e editie van de Pukkeltocht.

Klimmen over de pukkels rondom Nijmegen en de Duitse grensstreek met onder andere de Zevenheuvelenweg en de Oude Holleweg. Een prachtige tocht, uitdagend maar vooral genieten van de natuur en de vergezichten. De tocht is volledig gepijld. Er zijn drie afstanden: 60, 90 of 120 kilometer.

De afstand van 60 kilometer is ook geschikt voor e-bikes. De afstand van 120 kilometer (1000 hoogtemeters) telt mee voor het Superklimmersbrevet (Brevet des Cylistes). (zie www.klimmersbrevet.nl).

Het rustpunt voor alle routes is bij De Oude Molen in Groesbeek. Alle deelnemers ontvangen één consumptiebon voor een drankje bij het rustpunt of in het clubhuis. Start en finish zijn bij het clubhuis van TWC 't Verzetje aan de Sportlaan 1B in Bemmel. Er kan gestart worden tussen 8:00 en 10:00 uur. Het clubhuis is tot 16:00 uur geopend.

Er is voldoende parkeergelegenheid en er zijn gescheiden toiletten, douches en kleedruimtes. In het clubhuis zijn drankjes en versnaperingen tegen contante betaling verkrijgbaar. Deelnemers kunnen bij de start én onderweg op de foto gezet worden. De foto's zijn na afloop van de tocht via de website van TWC 't Verzetje gratis beschikbaar voor de deelnemers.

Online inschrijven is mogelijk tot en met 27 april via www.fietssport.nl. Op zondag 28 april is inschrijving ter plekke ook nog mogelijk. (Scan & Go)

Inschrijving inclusief één consumptiebon kost 8,00 euro (NTFU-leden 6,00).