Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Gelders archief)
(foto: Gelders archief)

Nieuw programma Gilde Stadswandeling Arnhem

ARNHEM - In april wandelen gidsen van Gilde Arnhem op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag weer door Arnhem.

'Van Hartjesberg naar Haven', een 'Virtuele Wandeling' door Arnhem donderdag 18 april.
U kunt lekker blijven zitten! De gids heeft oude archieffoto's van het Gelders Archief en nog enkele instanties gebruikt en heeft zoveel mogelijk op dezelfde plaats en onder dezelfde hoek een recente foto gemaakt. Dit project loopt al enkele jaren, maar de meeste foto's zijn uit 2019. Verrassend om te zien hoezeer Arnhem veranderd is. De wandeling begint bij de Witte Villa in park Sonsbeek en slingert door de belangrijkste straten van de historische binnenstad. Het einde is aan de Rijnkade, waar ooit de haven was.
Start: 19.30 uur | Rozet, Kortestraat 16, Arnhem Reserveren: www.volksuniversiteitarnhem.nl. Kosten: vijf euro


Historische Kelders. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag
Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich Middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsennissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. Vanuit de kelders lopen we ondergronds naar het Erfgoedcentrum, waar door Kijkwijzers een bijzonder thema zal worden belicht.
Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a, Arnhem. Kosten: Volwassene vijf euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro. Reserveren niet nodig. U betaalt contant bij de gids.


Wandelingen op afspraak
Voor groepen bieden wij wandelingen aan die helemaal naar úw wensen worden ingericht. U bepaalt begin- en eindtijd en start- en eindpunt. Meer informatie: www.wandeleninarnhem.nl

Meer berichten