Logo gemeentenieuwsonline.nl

Daklozenopvang De Duif zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Voor het stoelenproject De Duif worden vrijwilligers gezocht.

Het Stoelenproject De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen. Het project is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo'n twintig mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het is gelegen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem.

Het project wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en ondersteund door drie parttime beroepskrachten en een bestuur. "We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig, zij delen soep, brood en dergelijke uit en houden een oogje in het zeil. Er is een mogelijkheid om even te rusten."

De groep vrijwilligers is erg divers, studenten, gepensioneerden, werkenden. Zij hebben eens per twee weken één nacht dienst, van 21:45 - 09:15 uur. Frequentie is te bespreken. De minimum leeftijd van de vrijwilliger is 18 jaar. "Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Edmund Boering 06 51111908 of via de mail edmundboering@gmail.com."

Meer berichten