Logo gemeentenieuwsonline.nl
De rabarber piept al uit de grond. (foto: Maria Pompe)
De rabarber piept al uit de grond. (foto: Maria Pompe) (Foto: Maria Pompe)

Met IVN Arnhem wroeten in je moestuingrond

ARNHEM - IVN Natuur-educatie Arnhem geeft een moestuincursus van drie avonden voor belangstellenden van jong tot oud. Woensdag 27 maart start deze onder de bezielende leiding van Henk Boesveld. De andere avonden zijn gepland op 17 april en 15 mei van 19.30 tot 21.30 uur.

Onderwerpen die Henk behandelt zijn:
- Opstart (zaaiplan maken, voorzaaien, zaaien),
- Begeleiding groeiperiode (invloed van water, zon, temperatuur, onkruid, grond, bemesting, verplanten en het bijhouden van de groei met een moestuinboekje),
- Oogst en vooruitblik naar het komend jaar (aandacht voor bevruchting, wat kun je oogsten en wanneer, bemesting van de grond.)

Als je meedoet aan de cursus is het handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten. En dat kan al op een klein stukje grond! De cursus start in het Natuurcentrum van Presikhaaf met minimaal twaalf deelnemers en kost 25 euro inclusief koffie of thee. Om alle deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven, geldt een maximum van 25 personen.
Zin om mee te doen? De aarde wacht op je! Je kan je aanmelden via het formulier dat je vindt onder het menu van www.ivn.nl/afdeling/arnhem. Hier kan je ook ontdekken welke natuuractiviteiten IVN Arnhem nog meer.organiseert.

Meer berichten