Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het Leven op Rolletjes. (foto: Ome Joop's Tour)
Het Leven op Rolletjes. (foto: Ome Joop's Tour) (Foto: Ome Joop's Tour)

Ome Joop's Tour zoekt de wijken in Arnhem op

ARNHEM - Maandag 18 februari is Het Leven Op Rolletjes gestart. Een side-event van Ome Joop’s Tour met als belangrijkste doelstelling inwoners van wijken die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen of zich op de een of andere manier eenzaam voelen een plek te bieden geheel vrijblijvend hun verhaal te doen. Loopt ‘Het Leven op Rolletjes’ of kan een helpende hand worden geboden.

De plek om eens bij te praten is de markante Evenementenbus van Ome Joop’s Tour. Marcel Legerstee en Jan de Haas van parkeren de komende weken elke maandag de bus steeds bij de flats van de pleinen in de wijk Immerloo. Marcel Legerstee: ‘De bus is niet alleen een blikvanger van Ome Joop’s Tour, maar ook mijn eigen parel. Een rijdend kantoor met slaapplaatsen, inter- en computerfaciliteiten, een keuken en een zitje, waar we in alle rust koffie, thee of frisdrank kunnen schenken. Ik vind het bijzonder jammer dat de bus eigenlijk alleen maar tijdens Ome Joop’s Tour zelf wordt ingezet. Ik geloof mijn hele leven al in het verbinden van mensen en aldus hebben we een brainstorm gehad om deze parel ook in te zetten voor andere zaken. Zo kwam het idee om de wijken in te trekken en mensen de gelegenheid te bieden onderwerpen van alledag te bespreken aan het rollen: ‘Het Leven Op Rolletjes’.’

Kinderen van 9 tot en met 13 jaar die Het Leven Op Rolletjes bezoeken, hebben uiteraard de gelegenheid zich in te schrijven voor Ome Joop’s Tour. Voorlopig is er sprake van een pilot, bij succes zal Ome Joop’s Tour ook andere wijken bezoeken.

Meer berichten