sporen van de lente-boomklever-Westerheide
sporen van de lente-boomklever-Westerheide (Foto: Koos Dansen)

Heidewandeling op landgoed Westerheide

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 6 maart een wandeling op landgoed Westerheide om op zoek te gaan naar sporen van de ontluikende heide. Wie meegaat op excursie komt helemaal in de voorjaarsstemming. Dit rustige heidegebied, dat omringd wordt door bos, ligt ten noorden van Arnhem. Wie er wandelt treft een gevarieerd jong bos aan met variatie in boomsoorten en veel ondergroei van heesters en kruiden. Voor een mooie wandeling op Westerheide is de lente een uitstekende tijd. De natuur staat op uitbarsten, knoppen botten uit en het wordt langzaam groen. Dieren komen uit hun winterslaap en vogels laten zich horen. Tijdens het luisteren geeft de boswachter tips zodat de deelnemers beter kunnen onthouden welk getjilp bij welke vogel hoort.

Start: 14.00 uur op parkeerplaats Westerheide. Harderwijkerweg inrijden tegenover Restaurant De Leeren Doedel, Amsterdamseweg 467, 6816 VK Arnhem. Na ca. 200 m links parkeren bij bord Geldersch Landschap & Kasteelen. GPS DD (decimale graden): 52.010007, 5.846887.
Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Gerard van Kerkhoff, tel. 06-23218416 of Dick Wijnveldt, tel. 06-42475520.