Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Stads Garde Officieren Arnhem marcherend door het Centrum van Kerkrade
De Stads Garde Officieren Arnhem marcherend door het Centrum van Kerkrade (Foto: )

Arnhem sterk vertegenwoordigt in Limburg, Gardisten Korpsen lopen warm voor carnaval in Kerkrade

KERKRADE - Op 17 februari j.l. voor het derde jaar op rij trokken de Stads Garde Officieren Arnhem naar het zonnige Kerkrade waar voor de 25e maal een Gardentreffen werd gehouden.

Zij de Stads Garde Officieren Arnhem hadden zich dit maal ook weer versterkt door de Edel Garde van CV. De On-Ganse mee te nemen. En voor de tweede maal gingen ook de Heerlijckheden van CV de Cavelieren uit Beek weer mee, dus Gelderland was flink vertegenwoordigd in Limburg tussen al dat Garden geweld uit Limburg-Duitsland en België.

Blonde pijpenkrullen onder driekantige steken, kleurige uniformen uit de 18e eeuw, salvo kanonnen op houten wielen, houten geweren, sabels, trommelaars, fluitisten en doedelzakspelers. Het was allemaal te zien op het 25e Euregionale Gardentreffen in Kerkrade. Dit is een feest op zich want zo vlak voor de dolle carnavalsdagen is dit voor alle Gardisten Korpsen een topdag die zijn weerga niet kent. Naast het meet and greet vanaf 11.11u werden langzamerhand de uniformen klaar gemaakt voor het grote spektakel de parade/optocht met meer dan duizend Gardisten trokken op een 2,3 km lange parkoers door het centrum van Kerkrade. Meer dan 25 duizend bezoekers langs het traject waren er getuige van. Ook waren er drie podiums in het centrum opgebouwd waar Dansgardens hun shows gaven afgewisseld met bands, artiesten en muziekkorpsen. Na de optocht werd op het podium van een bomvol marktplein alles nog eventjes dunnetjes over gedaan.

De organisatie gaf ruiterlijk toe dat mede door het bijzonder mooie weer met 18graden bij heeft gedragen aan zo'n grote opkomst van toeschouwers. Dit Garden geweld of anders gezegd dit carnavalsgeweld kan alleen maar in Limburg of Duitsland daar gaan wij het in Arnhem nooit van winnen was uitspraak van de Stads Garde Officieren Arnhem. Maar een dag om nooit te vergeten en we kijken alweer uit naar het 26e Gardentreffen dat volgend jaar door de Garde uit Brunssum georganiseerd gaat woorden.

De Stads Garde Officieren Arnhem wensen alle Arnhemse carnavalsvierders hele toffe en gezellige dagen toe met de drie dolle dagen.

Meer berichten