Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kom naar Pro College Bemmel 'Op onze school gaan we uit van de talenten van onze leerlingen'

BEMMEL - Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die leerlingen voorbereidt op een zelfstandig bestaan in de maatschappij. Bij ons leren leerlingen door te doen. Het krijgen van werk en inkomen staat hierbij centraal.

Bij Pro College gaan we uit van talenten en mogelijkheden van leerlingen. Dat doen we met ambitie. Leren en keuzes maken lukt alleen als leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen. We werken op basis van wederzijds respect en vinden het belangrijk dat leerlingen trots op zichzelf zijn. Om dit te bereiken heeft elke leerling een individueel ontwikkelingsplan. De leerling is dan ook mede verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces. Zo halen we samen het beste uit elke leerling.

Vaardige handen, zinvolle kennis

Leerlingen werken aan het ontwikkelen van algemene (beroeps)vaardigheden en vakvaardigheden. Dit doen zij tijdens theorielessen, praktijkvakken en stage. Vanaf de eerste klas hebben leerlingen praktijkles en vanaf de derde klas gaan zij ook op stage. Leerlingen verlaten school met een vakcertificaat, branchecertificaat en/of MBO-1 diploma (Entree-opleiding). Hierdoor vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

Ontmoeten

Op 4 februari hebben wij onze open lesdag gehad waar (toekomstige) leerlingen kennis gemaakt hebben met praktijkonderwijs. Heb je als leerling deze lesdag gemist, of ben je als ouder/verzorger, stagebedrijf, werkgever of belangstellende geïnteresseerd in onze school, kom dan naar onze open avond. Graag zien we je op donderdag 21 februari tussen 18.30 en 20.30 uur, Sportlaan 1k Bemmel.

Meer berichten