Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto repetitie, Verlaten lijf aan de straat. (foto: Rob Mahieu)
Foto repetitie, Verlaten lijf aan de straat. (foto: Rob Mahieu) (Foto: Rob Mahieu)

Theater DIM speelt Verlaten Lijf aan de Straat

ARNHEM - Samen met bevlogen artistiek leider, Jimmy Deegens, hebben de eerstejaars Dimmers een bijzondere productie van eigen hand afgeleverd. Het Verlaten Lijf gaat over die stille leerling in de groep, de leerling waar niemand wat van af weet en iedereen aan voorbijloopt.

Deze nieuwe productie van DIM Theater is weer geheel zelf bedacht en gemaakt door de Dimmers. Jimmy, het creatief brein en artistiek leider van DIM heeft het proces begeleid en gestuurd. Gepassioneerde jongeren tussen de 12 en 22 jaar, maken maatschappelijk geëngageerde theaterstukken. DIM is een kweekvijver voor jonge talentvolle theatermakers en wil hen opleiden, voorbereiden en behouden voor de theaterkunst. DIM daagt spelers en publiek uit buiten de kaders te denken en te doen!

Eerstejaars Dimmers spelen 'Verlaten Lijf aan de Straat' op 8 en 9 februari. “Zomaar een lijf, het is nog wel in leven hoor. Het wil niet praten, niet opvallen. Sluw door de gangen en pas oversteken wanneer veilig. Slechts kijken, kijken hoe de wereld zich ontvouwt.” Verlaten Lijf aan de Straat gaat over die stille achter in de klas. Ze wordt niet aangesproken of gepest, ze zoekt niet naar aandacht of kleedt zich opvallend. Een klein meisje waarbij je kunt twijfelen of ze wel echt bestaat?

De uitvoeringen zijn vrijdag 8 februari om 20.15 en op 9 februari 15.30 en 20.15 uur. Locatie: Montessori College Arnhem. Reserveren kan via j.deegens@montessoriarnhem.nl Entree: 5 euro. Leerlingen van het MCA 3 euro. Spel: Micka Koops, Selfina Rollen, Noortje van der Poel, Willemijn Noordhoff. Regie en begeleiding: Jimmy Deegens

Meer berichten