Dichtwerk, lokkunst en film in Nieuwe Ruimte

VELP - Tijdens de expositie ‘Architectuur’ is er dit weekend onder meer het Dichtplein in Nieuwe Ruimte, en worden gefilmde interviews met bekende kunstenaars getoond (Den Heuvel 32, Velp).

Op 2 februari maakte René Kijne een dichtplein. De Velpse dichter keek op zijn eigen manier terug op het jaar 2018. Op 3 februari klonk de lokroep van de kunst in Nieuwe Ruimte. Om 15.00 uur werden de eerste kunstwerken gepresenteerd in de lockers. Dit zijn zeven plekken voor verrassende, kleine en betaalbare kunst. Professioneel werk van kunstenaars uit Rheden en omgeving voor een prettige prijs. Aansluitend werd een film vertoond van Jan van Venrooy. Hij maakte interviews met bekende kunstenaars als Bas Maters, Jan van IJzendoorn en Wim Korvinus.

De expositie ‘Architectuur’ is nog tot en met 10 maart. Open op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.
Toegang: 5,00 euro; gratis voor donateurs. De Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van Rheden. De Stichting Nieuwe Ruimte heeft 85 betalende donateurs.