Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Een wervelend feest met Latin vuurwerkNieuwjaarsconcert met Pacho Flores

Het nieuwjaarsconcert van Het Gelders Orkest wordt een feest! Op 4, 5 en 6 januari 2019 brengen de Venezolaanse trompettist Pacho Flores en dirigent Christian Vásquez, Zuid-Amerikaans vuurwerk naar Zutphen, Arnhem en Nijmegen. Tango's, opzwepende vuurdansen en Braziliaanse volkswijsjes passeren de revue. Maar ook een 'Latin' polka van Strauss en het virtuoze trompetconcert Akbank Bunka van Christian Lindberg.

Het Gelders Orkest luidt het nieuwe jaar in met tromgeroffel en trompetgeschal. En dat laatste letterlijk, want solist op dit wervelende feestconcert is de Venezolaanse trompettist Pacho Flores. Hij is voor het eerst te gast bij Het Gelders Orkest. Christian Vásquez is als vaste gastdirigent al veel vaker bij het orkest geweest. Beiden komen voort uit 'El Sistema', een bijzonder project in Venezuela waarbij kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking de mogelijkheid krijgen met muziek in aanraking te komen. En met succes want dirigent en trompettist hebben zo hun sporen verdiend bij het Simón Bolívar Jeugdorkest en behoren tegenwoordig tot de topklasse van de musici in hun land en ver daar buiten.

Zuid-Amerikaans vuurwerk

Natuurlijk speelt de trompet – Pacho Flores speelt er maar liefst 23 verschillende – de hoofdrol in dit hartverwarmende en swingende programma vol Zuid-Amerikaans vuurwerk. Flores is ook als componist van de partij met zijn jazzy Lábios vermelhos van zijn nieuwste cd Entropía.

Voor meer informatie, uitgebreide biografieën en het bestellen van kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Programma

Milhaud Le boeuf sur le toit

Villa-Lobos Ária (Cantilena) uit: Bachiana Brasileira nr. 5 (bew. voor trompet en orkest)

Lindberg Akbank Bunka (voor trompet en kamerorkest)

Strauss jr. Tritsch-Tratsh-Polka (arr. Paul Desenne)

Freiberg Latin American Chronicles

Flores Lábios vermelhos

de Falla El amor brujo - Ritual Fire Dance

Concertgegevens

Christian Vásquez dirigent

Pacho Flores trompet

Zutphen | Theater Hanzehof

Vrijdag 4 januari 20.00 uur

inleiding 19.00 uur

€ 30

Arnhem | Musis

Zaterdag 5 januari 20.00 uur

inleiding 19.00 uur

€ 19 - € 55

Nijmegen | De Vereeniging

Zondag 6 januari 14.15 uur

inleiding 13.15 uur

€ 19 - € 55

Meer berichten