Logo gemeentenieuwsonline.nl

Een hele schoolklas smult, dankzij ludieke actie van klasgenootje Timo Viskraam Heeren van de Zee trakteert scholieren op kibbeling

ARNHEM – Omdat de gemeente de standplaats van viskraam Heeren van de Zee op de Schuytgraaf, voor de toekomst niet meer kon garanderen, verplaatste eigenaar Arjen de kraam naar winkelcentrum Rijkerswoerd. Een plek, waar hij nu alweer jaren met plezier zijn vis verkoopt, maar wel verder weg van Timo's school en huis... Timo kan daardoor niet meer wekelijks zijn portie vers gebakken kibbeling komen eten. Reden voor Timo om actie te ondernemen.

En wat voor een actie! De jonge scholier zocht contact met het Jeugdjournaal en waar Timo op hoopte, gebeurde daadwerkelijk; presentatrice Malou bezocht Timo met een cameraploeg en ging met hem eerst langs bij Heeren van de Zee om deze overheerlijke krokant gebakken kibbeling te proeven. Vervolgens ging ze samen met hem naar wethouder Ronald Paping, om uitleg te vragen over de beslissing van de gemeente. 'De eigenaar van het nieuwe winkelcentrum op de Schuytgraaf wil er liever een vaste viswinkel en daarom kan er geen viskraam meer bij de winkels staan', vertelde wethouder Paping. Arjen vond deze actie van zijn vaste klant Timo echt geweldig en bedacht zich geen moment. Hij nodigde Timo, samen met al zijn klasgenootjes uit, om zijn zo geliefde kibbeling aan de kraam te komen eten!

Het werd een gezellige drukte aan de kraam, waar die middag vele vingers werden afgelikt. Loop het water u ook al in de mond? De kraam van Heeren van de Zee staat iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem-Zuid (Rijkerswoerd) en iedere donderdag in Arnhem-Noord (Geitekamp). www.heerenvandezee.nl. Bekijk het filmpje van het Jeugdjournaal op Youtube of via de Facebookpagina van de Heeren van de Zee.

Meer berichten