Logo gemeentenieuwsonline.nl

Koken binnen je budget in Presikhaaf

ARNHEM – Rozet organiseert in de maanden november tot februari de cursus 'Koken binnen je budget'. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. In Malburgen is begin november een groep begonnen, voor Koken Binnen Je Budget in buurthuis De Klup Presikhaaf vanaf 28 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koken binnen je budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. "De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout."

De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.De cursus duurt twaalf weken en bevat twaalf lessen van ongeveer drie uur.De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij maken.In buurthuis De Klup Presikhaaf begint de cursus op woensdag 28 november. Deelname is gratis!

Aanmelden

"Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Taalhuistelefoon 06-5180 6891 of stuur een e-mail naar maria.de.haan@rozet.nl." Koken Binnen Je Budget is een initiatief van Rozet, Rijn IJssel en Vitanos en wordt gehouden in Buurthuis De Klup Presikhaaf, Vrij Nederlandstraat 61 in Arnhem (vanaf woensdag 28 november om 09.30 uur).

Noot voor redactie (niet voor publicatie):

Meer informatie vindt u op https://www.rozet.nl/koken-binnen-je-budget

U kunt ook contact opnemen met:

Maria de Haan, Rozet: maria.de.haan@rozet.nl of 06-5180 6891.

Meer berichten