Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Floot te Brinke)
(foto: Floot te Brinke) (Foto: Floot te Brinke)

Herfstwandeling in geuren en kleuren op landgoed Mariëndaal

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op zondag 25 november een najaarswandeling. De wandeling voert over landgoed Mariëndaal door dalen, over heuvels en langs sprengen. Hoewel Nederland over het algemeen zo plat is als een dubbeltje, heeft het parkbos van Mariëndaal een stel serieuze heuvels. En dat is heerlijk wandelen.

Voor wie niet bang is voor wat hoogteverschillen is deze najaarswandeling een leuke besteding van de zondagmiddag. De boswachter kent de weg en neemt de wandelaars mee door het parkbos, langs de beek en diverse ornamenten. Onderweg vertelt hij over het ontstaan van de stuwwal met haar droogdalen, het vroegere klooster en de militaire activiteiten in september 1944.

Start: 14.00 uur op parkeerplaats Mariëndaal: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N225) aan de N225 tussen Arnhem en Oosterbeek, 200 m voorbij boogtunnel onder spoorlijn. Duur: 2 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Dick Wijnveldt, 06 42 475520 of Jaap Uijthof, 06 44043707.

Meer berichten