Logo gemeentenieuwsonline.nl

Basiscursus 'Inzicht in autisme'

ARNHEM - De cursus 'Inzicht in Autisme' biedt een basis in de kennis over autisme en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme (bijvoorbeeld omdat u zojuist de diagnose autisme heeft gekregen voor uzelf of iemand in uw familie, u iemand heeft met autisme in uw omgeving), maar ook voor vrijwilligers of professionals die hun kennis over autisme willen opfrissen.

Aan bod komen vragen als: Wat houdt autisme in?; Wat zijn de kenmerken van autisme, geheel aangepast aan de nieuwe DSM-5?; Wat betekent autisme voor de omgeving?; Hoe kan ik hier invloed op hebben en hoe kan ik helpen?

Maar ook wordt er ook stilgestaan bij de problemen die kunnen ontstaan bij de persoon met autisme en zijn/haar omgeving. De cursus zal gegeven worden door Frans Coolen. Frans mag zich door zijn jarenlange ervaring bij verschillende organisaties en instellingen inmiddels 'specialist in autisme' noemen. Er zal volop de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en van elkaars ervaringen te leren.

De cursus is donderdag 29 november van 0.930 tot 16.00 uur op In de Weerd aan de Weerdjesstraat 168 in Arnhem. Deelname aan de cursusi nclusief lunch is gratis. Opgeven kan via aic.gp.arnhem@gmail.com.

Meer berichten