Logo gemeentenieuwsonline.nl

Expositie Ben en Gerda Berns uit Huissen

Dansende vrouw (foto: G. Berns )
Dansende vrouw (foto: G. Berns )

HUISSEN - Ben en Gerda Berns exposeren met glaskunst, beelden en sieraden in de dorpskerk in Vorden van 20 tot en met 25 augustus.                

Gerda heeft enkele jaren bij een glaskunstenaar in Bemmel een cursus gevolgd, waarna ze is uitgegroeid tot vertolkster van vormen en kleuren gevat in de tiffany-techniek. Haar sublieme vermogen is de schakering van kleuren. Door de professionele afwerking van het geheel krijgt de glaskunst in de Tiffany techniek de glans die het verdient.

Ben maakt beelden van RVS staal, koper en messing. De bronzen beelden maken ze samen. Gerda maakt het ontwerp van was en laat dit door derden gieten, waarna Ben het geheel afwerkt. De stenen beelden worden door Gerda gemaakt, waarvoor ze cursus heeft gevolgd bij Zepplinn in Doornenburg. Ben maakt ook sieraden van goud en zilver, waarvoor hij cursussen volgde bij een cultureel centrum in Arnhem. Daarna heeft hij nog een opleiding gedaan in 'Schoonhoven'.

De expositie is te zien van maandag 20 tot en met zaterdag 25 augustus in de dorpskerk van Vorden van 11.00 tot 16.45 uur.

Meer berichten