Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kunstenaarscollectief 'Trafiek'
Kunstenaarscollectief 'Trafiek' (Foto: Gaby Stoope)

Primeur Frans festival voor Arnhem

Expositie kunstenaarscollectief ‘Trafiek’ in en rond Transformatie

Arnhem is zaterdag 26 mei en zondag 27 mei onderdeel van het Franse kunstfestival ‘Fête de l’estampe’. Elf beeldend kunstenaars exposeren dat weekend eigen werk in en rond kunstfabriek De Transformatie aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90.

De kunstenaars hebben zich verenigd onder de naam ‘Trafiek’, een samentrekking van Transformatie en grafiek. Grafiek is een kunstvorm waarbij de kunstenaar gebruikmaakt van de meest uiteenlopende druktechnieken. Grafiek is ook het thema van ‘Fête de l’estampe’, een festival dat in steeds meer Europese landen navolging krijgt en dat wordt ondersteund door het Franse ministerie van cultuur. Door zich aan te sluiten bij het festival, heeft Trafiek de primeur van de eerste Nederlandse deelname.

Het Arnhemse kunstenaarscollectief heeft niet alleen een expositie ingericht in de eigen kunstfabriek, maar er hangen ook werken bij andere (horeca)bedrijven die zijn gevestigd aan het plein achter De Transformatie. Belangstellenden zijn beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Zondag wordt tevens aangesloten bij de ‘Wijvenkraam’, een ander evenement op het plein achter De Transformatie.

Meer informatie staat op www.transformatiearnhem.nl/trafiek.

Meer berichten