Logo gemeentenieuwsonline.nl
v.l.n.r.: Victor van Gerven, coach Joyce jansen, Elin Henninger, Koen Heg, Tigo Renes
v.l.n.r.: Victor van Gerven, coach Joyce jansen, Elin Henninger, Koen Heg, Tigo Renes

Brons voor Victor van Gerven en Koen Heg op Cadet European Judo cup in Roemenië

Vier judoka’s van Bushi Arnhem namen zaterdag en zondag 5 en 6 mei deel aan de European Cup in Roemenië: Victor van Gerven (-55 kg) en Koen Heg (-73 kg) behaalden het podium: twee prachtige bronzen plakken waren het resultaat. De judoka’s hebben hiermee hun plek op het EK in juni veiliggesteld.

Victor van Gerven ging de strijd om brons aan tegen de Turk Abdulaziz Kara. Hij won met een waza-ari. Victor verloor zijn kwartfinale maar wist daarna al zijn herkansingen sterk te winnen. Koen Heg won in de golden score op ippon van de Ukrainer Mykhailo Shapovalov. Koen stond de hele dag op scherp en verloor ook alleen zijn kwartfinale tegen een sterke Australiër.

Tigo Renes werd helaas in de tweede ronde uitgeschakeld en Elin Henninger (op de European Cups hiervoor eerste en derde) verloor in de voorronde haar tweede partij en mocht helaas niet meer terugkomen.

Het is wederom duidelijk geworden dat in judo meerdere uitkomsten mogelijk zijn en dat alles op z’n plek moet vallen om in de prijzen te vallen. Kleine details kunnen het verschil maken en wordt ook duidelijk hoe klein de onderlinge verschillen zijn.

Onze judoka’s hebben prima gepresteerd op de afgelopen European Cup’s en bewezen met de top mee te kunnen.

Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Meer berichten