Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jerome wordt 11, maar hij wil geen cadeaus

ARNHEM - De 10-jarige Jerome uit Arnhem hoeft voor zijn verjaardag geen cadeaus. Hij vraagt een donatie voor de Jerome Damey Foundation, die zorgt voor straatkinderen in zijn geboorteland Guinee.

Bijna drie jaar geleden kwam Jerome na het overlijden van zijn ouders bij zijn tante in Nederland wonen. Sinds Jerome in Nederland woont zet hij zich in om voor zijn vriendjes in zijn geboortedorp een school te bouwen. Zo vraag hij elk jaar voor zijn verjaardag geen cadeaus, maar vraagt hij aan familie, klasgenootjes en aan zijn vriendjes van voetbal of ze geld willen doneren aan de stichting.

Jerome zit in groep 7 en voetbalt bij ESA JO13-1, vanaf augustus gaat hij bij Vitesse O13 spelen. Jerome heeft altijd gezegd dat hij hier in Nederland alles heeft en zijn vriendjes in Guinee niets, en dat hij graag wil dat zij ook naar school kunnen. Jerome: "Ik doe dit net zo lang, tot de school er staat." En de school staat er bijna, vorig jaar is de fundering gelegd en dit jaar worden de klaslokalen gebouwd.

Wilt u Jerome helpen, dat kan, het rekeningnummer van de Jerome Damey foundation is; NL 95 INGB 0006 3703 37 onder vermelding van: Verjaardag Jerome.