Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Rob Slepicka
Foto: Rob Slepicka (Foto: Arthur Tholense)

Nieuw programma Gilde Stadswandeling Arnhem

ARNHEM – De stad Arnhem leer je het beste kennen samen met een Gildegids, die de stad en haar geschiedenis kent. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag, behalve tijdens feestdagen en evenementen, kun je met een Gildegids meelopen door de Historische Kelders. De start is om 14:00 uur; op de Oude Oeverstraat 4, Arnhem. Volwassenen betalen vijf euro, kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro.

Tijdens het 'winterprogramma' verzorgen deskundige gidsen iedere eerste vrijdag en iedere tweede zondag van de maand een aangename rondleiding, fietstocht of virtuele wandeling. Voor april staan op het programma het Stationskwartier en een fietstocht door Arnhems Arcadië.

Vrijdag 6 april: wandeling door het Stationskwartier. Arnhem Centraal, moderne kathedraal van beton, staal en glas. Hypermoderne OV-terminal met een unieke vormgeving en veel verborgen technisch vernuft. U hoort er alles van! En hoe de omgeving veranderde. En waarom ligt het spoor niet langs de Rijn eigenlijk?
De start is om 14:00 uur bij de Stationshuiskamer in Arnhem.

Zondag 8 april: (Nieuw) Fietstocht door Arnhems Arcadië. Goede fiets-conditie vereist! Leer ze kennen, die Romantische Landschapsparken, buitenplaatsen, hun bewoners en hun geschiedenis.
Rondje Arnhem in een inspirerende fietstocht. Wie was die familie Brantsen? De start is om 14:00 uur bij het Gemeentemuseum Arnhem, Utrechtseweg 87.

Kosten: Volwassenen vier euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is niet nodig.

Gilde Stadswandeling Arnhem levert ook maatwerk zoals speciale combinaties voor groepen en virtuele wandelingen. Ons aanbod bestaat uit ongeveer 25 verschillende wandelingen, maar ook combinaties zijn mogelijk op aanvraag. Specifieke doelgroepen, zoals mensen met een visuele beperking en schoolklassen, kunnen ook met ons op verkenning door Arnhem.

Een uitgebreide toelichting en het volledig aanbod staan op www.wandeleninarnhem.nl.

Meer berichten