Logo gemeentenieuwsonline.nl

Survival Lingezegen

REGIO - Op zondag 22 april verzorgt Stichting Survivalrun Lingezegen voor de vijfde keer de survivalrun door Park Lingezegen en de Rijkerswoerdse Plassen tussen Arnhem en Elst. Het start- en finishterrein is bij de hoofdparkeerplaats van de Rijkerswoerdse Plassen. De route zal gaan door het deel Waterrijk van Park Lingezegen, door weilanden, geploegde akkers en door sloten.

Survivalrun is een combinatie van hardlopen en pittige technische touwhindernissen, aangevuld met waterdoorsteken, boogschieten, kajakken en ballast-lopen. De lopers kunnen kiezen uit diverse klassen variërend tussen een 5 km funrun, een 7,5 km run en een 12 km wedstrijdrun. Het is ook mogelijk de verschillende afstanden individueel of in een team te lopen. De uitvoering van de hindernissen is voor de funrun-lopers natuurlijk een stuk eenvoudiger dan voor de wedstrijdlopers van de 12 km. Dus ook al ben je niet supergetraind en wil je toch een keer meedoen met een survivalrun schrijf je dan in voor de funrun. Heb je een al wat meer technische klimvaardigheden, dan kun je je wagen aan de 7,5 km of misschien zelfs de 12 km. De minimum leeftijd voor de funrun van 5 km en recreatieve klasse van 7,5 km is 10 jaar. Voor de wedstrijdklasse en team run is dit 18 jaar.

Dit jaar kunnen er 1000 sportievelingen meedoen. Begonnen wordt om 9.30 met de wedstrijdklasse met daarin de landelijke survivalruntoppers start als eerste. Daarna volgt de rest verspreid over de dag. Onze survivalrun wordt ook dit jaar weer georganiseerd onder auspiciën van de Survivalrun Bond Nederland.

De hindernissen worden speciaal voor de run gebouwd met ondersteuning van Survivalrun Trainingsgroep Arnhem en bestaan onder meer uit swing-overs, apenhangen, waterdoorsteken en combinatiehindernissen. De bouwploeg is al weken bezig met voorbereidingen en vanaf volgende week zullen de eerste hindernissen op de route opgebouwd gaan worden. Op de dag zelf zijn er ongeveer 125 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Er zijn nog vrijwilligers nodig, dus heb je zin in een gezellige dag; meld je aan via het onderstaande mailadres.

De inschrijving is nog geopend tot 15 maart, je kan dus nog inschrijven (via de website). Voor de toeschouwers en supporters ligt bij het start- en finishterrein een fietsroute klaar zodat de deelnemers goed te volgen zijn langs de spectaculaire hindernissen.

Meer berichten