Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rozet brengt natuur, literatuur en cultuur samen tijdens de Boekenweek

ARNHEM - De Boekenweek viert de natuur van 10 tot en met 18 maart. De natuur biedt eindeloos veel verhalen uit alle windstreken. Dat betekent verrassende literaire en culturele activiteiten in Rozet, zoals een fototentoonstelling, literaire wandeling en een voedselbos om in rond te neuzen. Met als muzikale afsluiting het Boekenfeest op 17 maart met Toon Tellegen.

Rozet trapt op 10 maart een week vol natuur, literatuur en cultuur af. Er valt veel te zien en te beleven. Bevlogen studenten vanuit de hele wereld tonen hun passie voor de natuur in een fototentoonstelling die de hele week te zien is. Een voedselbos groeit in de hal van Rozet: is het mogelijk om in een bos duurzaam eten te groeien? Hogeschool Van Hall Larenstein vertelt erover. Ook is er een 'Plant voor een Plant'-actie: kinderen die een tekening van een plant inleveren, krijgen een plantje in pot mee naar huis.

17 maart: Boekenfeest met Toon Tellegen en Anwar De afsluiting van de Boekenweek wordt gevierd met een Boekenfeest. Het Boekenweekthema natuur komt in een verrassende voorstelling samen met muziek, literatuur en filosofie. Met bijzondere hoofdgast: Toon Tellegen, schrijver van dierenverhalen. Anwar, columnist van De Gelderlander, leest columns voor die hij speciaal voor deze avond heeft geschreven.

Het volledige programma staat op www.rozet.nl/boekenweek. Programma 10 - 18 maart Fototentoonstelling Rozet; 10 -18 maart Voedselbos Rozet; 10 - 18 maart Park Lingezegen in de bieb Bibliotheek Kronenburg. Zaterdag 10 maart: Opening Boekenweek Rozet; dinsdag 13 maart lezing voedselbossen en natuur Rozet; woensdag 14 maart Natuurkinderen (kinderactiviteit) Bibliotheek Presikhaaf; donderdag 15 maart literaire middag: in de voetsporen van de Rozet eerste wandelaar; zaterdag 17 maart Boekenfeest met Toon Tellegen Rozet.

Voor kinderen zijn er in deze periode ook Verhalenvangersactiviteiten zoals verhalenpret, kinderyoga, sterrenkijken en het Sint-Jansbeekspel. Alles in het teken van Moeder Natuur.

Boekenweek in Rozet Van 11 januari - 1 april staat Rozet in het teken van het thema 'Verhalen uit diverse culturen die verbinden'. Ook de natuur biedt eindeloos veel verhalen uit alle windstreken. De Boekenweek viert de natuur van 10 - 18 maart. Dat betekent verrassende literaire en culturele activiteiten in Rozet, zoals een fototentoonstelling, literaire wandeling en een voedselbos om in rond te neuzen. Met als muzikale afsluiting het Boekenfeest op 17 maart. Het programma is mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Van Hall Larenstein.

Meer berichten