Logo gemeentenieuwsonline.nl

Het Rembrandt Huys in Arnhem

ARNHEM - Tijdens de grote, internationale poppenhuizen- en miniaturenbeurs, de DHNShow, op 3 en 4 maart in de Eusebiuskerk wordt het zogenoemde ‘Rembrandt Huys’ gepresenteerd.

Het Rembrandt Huys is een project van het Nederlandse tijdschrift Dolls House Nederland. Inspiratiebron is het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Het huis is gebouwd in 1:12 (150 cm hoog, 92 cm breed en 42 cm diep). In het souterrain van het huis zijn de ‘Etscamer’ en de keuken. Op de begane grond, zijn het ‘Voorhuys’ en de ‘Sijdelcaemer’. De ‘Schildercamer’ en het ‘Kunstcabinet’ bevinden zich daarboven. Op de derde verdieping zijn de ‘Caemer’ van Titus en de ‘Schildercaemer’ van de leerlingen. Heel veel typisch Nederlandse meubels en accessoires en de typisch Nederlandse ramen en deuren zijn speciaal voor dit project gemaakt.

Het Rembrandt Huys krijgt na de beurs een vaste plaats in Museum Het Rembrandhuis in Amsterdam. Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis: ‘Het is bijzonder dat mensen zoveel tijd, energie en liefde in het maken van dit miniatuur Rembrandt Huys hebben gestoken. Wij zijn heel blij dat we de bezoeker direct bij binnenkomst een inkijkje in het hele huis kunnen geven en zijn dankbaar voor deze genereuze schenking.’ Open op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur; zondag 10.00 – 16.00 uur.

Meer berichten