Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Wereldpremière 'Mijn stad' van Dolf de Kinkelder op jubileumconcert Novo Cantare

zaterdag 29 juni 19:30 uur

Foto: Novo Cantare

Kamerkoor Novo Cantare o.l.v. Frans van de Loo viert zijn 25-jarig bestaan met een uniek jubileumconcert, 'Uit mijn stad' op zaterdagavond 29 juni (19.30 u) in de Koepelkerk in Arnhem.

Het koor benadrukt voor dit concert zijn Arnhemse muzikale roots door werk van uitsluitend Arnhemse componisten te zingen. Arnhem is immers een muzikale stad, met een conservatorium, een beroemde concertzaal en een belangrijk orkest.

De titel verwijst naar het stuk 'Mijn stad', dat componist Dolf de Kinkelder speciaal voor het koor heeft geschreven op een tekst over Arnhem van stadsdichter Jesse Laport. Op 29 juni voeren Novo Cantare en het Meander Kwartet dit stuk voor het eerst uit.

Op het programma staan stukken van zes gevestigde en twee jonge, beginnende componisten. Enkele stukken zijn voor koor met strijkkwartet. Daarvoor is het Meander Kwartet gevraagd, eveneens geworteld in onze regio.

Een uniek Arnhems concert met naast de première van 'Mijn stad' ook stukken van Andries van Rossem, Herman Strategier, Hans Kox, Kees Schoonenbeek, Andries de Braal en oud-koorleden Lara Frank en Jonas Waldow, resp. in 2017 en 2018 afgestudeerd aan ArtEZ.

'Uit mijn stad. Muziek van Arnhemse componisten' is het jubileumconcert van Kamerkoor Novo Cantare o.l.v. Frans van de Loo en wordt uitgevoerd met medewerking van het Meander Kwartet op zaterdag 29 juni 2019 in de Koepelkerk Arnhem. Aanvang 19.30 uur. Kaarten kosten € 15 aan de zaal en € 12,50 bij reserveren via de website: www.novocantare.nl


deel deze activiteit