Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Wandeling rondom het nieuw verworven Heidehuis

woensdag 19 juni 13:30 uur

ARNHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 19 juni een wandeling langs een nieuwe aanwinst en over een nieuwe route op landgoed Warnsborn. Eind 2017 is ‘t Heidehuis in bezit gekomen van het Geldersch Landschap & Kasteelen. Daarna is het gerestaureerd en geschikt gemaakt voor bewoning. Vandaag zullen de boswachters een bijzonder verhaal over de eerste bewoners vertellen. Wegens particuliere bewoning kan men het huis helaas niet van binnen bezichtigen. De buitenkant is echter ook zeer de moeite waard evenals de ligging. Ook zal kennis worden gemaakt met een nieuwe wandelroute op het meest noordelijke deel van Warnsborn. Tot slot kan nog een bezoek worden gebracht aan het kerkhof van Schaarsbergen, waarop twee rijksmonumentale graven zijn, o.a. van mr. Baron Brantsen, heer van Zypendaal. Reserveren is noodzakelijk

Start: 13.30 uur, parkeren langs de zijweg van de Kemperbergerweg. Duur: ca 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Gerard van Kerkhoff, tel. 06-23218416.

Routebeschrijving: Op de Kemperbergerweg bij Pannenkoekenhuis Schaarsbergen links, op ventweg weer links en eerste weg rechts richting tennisbaan. GPS DD (decimale graden): 52.021695, 5.871528.


deel deze activiteit