Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Tasting Roots – een wereldkeuken in dans in Arnhem Wervelende dansshow in Stadstheater Arnhem

zaterdag 8 juni 19:30 uur

Roots staat al vijf jaar voor passie voor dans geïnspireerd op tradities. De ene keer heel dicht bij de bron, de andere keer juist vrijelijk geïnterpreteerd. Maar altijd met respect voor waar het vandaan komt. Na een jaar repeteren in de studio in de Vijverlaan in Arnhem is het tijd om de uiteenlopende aangeleerde choreografieën te presenteren. De jonge, getalenteerde dansers in de leeftijd van 14 t/m 23 jaar brengen daarom op 8 juni wederom een kleurrijke, wervelende show met dansen die hun oorsprong onder andere vinden in Georgië, Armenië, Polen, Servië en uiteraard ook Nederland.

Net als samen eten is samen dansen een prima manier om kennis te maken met andermans en eigen culturele roots. Een grote diversiteit aan ingrediënten, met elk hun eigen specifieke smaak, trekt in deze voorstelling als een grote wereldkeuken aan de bezoeker voorbij. Deze ingrediënten samen verrijken elkaar, versterken elkaars smaak en ondertussen behouden ze de karakteristieken van de grond waaruit ze zijn voortgekomen. Deze wereldkeuken in dans staat niet stil, bewaart goede combinaties maar probeert ook nieuwe gerechten uit. Op basis van bekende ingrediënten zet Roots zo nieuwe gerechten op de kaart.

De voorstelling “Tasting Roots” is te zien op zaterdag 8 juni om 19.30 uur in het Stadstheater te Arnhem. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.roots-folkcompany.com


deel deze activiteit