Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Stuwwalloop, met vermaak voor het hele gezin

zaterdag 25 mei 13:00 uur

Foto: Michiel van Druten

OOSTERBEEK – Op zaterdag 25 mei vindt weer de jaarlijkse Stuwwalloop plaats. Dit jaar met nog meer te beleven voor het gehele gezin.

De Stuwwalloop is al meer dan twaalf jaar een begrip in Oosterbeek en omgeving. Wat ooit begon als een kleinschalige dorpsloop, is ondertussen uitgegroeid tot een evenement waarbij meer dan 1200 deelnemers genieten van hardlopen in een uniek landschap. Met een aanbod van weg-, trail- en kidsrun biedt het daarbij een uitstekend platform waar lopers van alle niveaus elkaar ontmoeten.

Deelnemers roemen de loop om zijn unieke sfeer, het festivalgevoel en het enthousiasme van de vrijwilligers. Door de steun van OSV Onder Ons, de Rotary Club en lokale middenstand wordt er ieder jaar weer een uniek evenement neergezet waar Oosterbeek trots op is.

Dit jaar nog meer te beleven voor kinderen! De Stuwwalloop wil sportiviteit op een zo jong mogelijke leeftijd promoten, daarom is de kidsrun al sinds het begin onderdeel van het programma. Open voor kinderen in de groepen 3 - 8. Dit jaar wordt er voor de eerste keer een kidsfestival georganiseerd waarbij nog meer te beleven is voor jong en oud. De kinderen kunnen kosteloos hun energie kwijt met: hindernisbanen, springkussens, bollenvoetbal en nog veel meer. Natuurlijk met live-muziek en eten en drinken. Het kidsfestival komt mede tot stand met medewerking van: Skar kinderopvang, evenementen verhuur Arnhem en de Ronde Tafel Oosterbeek.

Toegang tot het terrein en het kidsevenement is gratis en open vanaf 13.00 uur. Inschrijving voor de loopnummers kan via www.stuwalloop.nl of via na-inschrijving op de dag zelf.


deel deze activiteit