Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Simultaan schaken met Jan Timman

maandag 27 mei 19:15 uur

Foto:

ARNHEM - Schaakvereniging De Toren, Arnhem-Zuid houdt het simultaan schaken op maandag 27 mei (zaal open 19:15 uur). De vereniging is zeer trots en verheugd, dat ze de wereldberoemde Grootmeester Jan Timman weer bereid heeft gevonden, om als simultaangever aan te treden.

Speelgerechtigd zijn de clubleden van De Toren en enthousiaste schakers uit Arnhem-Zuid en omgeving. Ook de gevorderde thuis-schaker nodigen we hierbij van harte uit. Ook als je niet wilt deelnemen maar toch graag de partijen wilt zien, ben je welkom. 'Best of the West' Jan Timman (Amsterdam, 14 december 1951), zoon van twee wiskundigen, is met oud-wereldkampioen Max Euwe de vaandeldrager van het Nederlandse schaken. In zijn hoogtijdagen stond hij bekend als 'the best of the West', tussen tal van spelers uit de toenmalige Sovjet-Unie. In 1982 steeg Timman naar de tweede plaats op de wereldranglijst, achter de ongenaakbare Rus Anatoli Karpov. Timman werd negen keer nationaal kampioen en won tal van toernooien. Hij speelt nu competitie in Köln Porz (Duitsland) en Wageningen. Zijn Elo-rating, waarmee de sterkte van de schaker wordt aangegeven, is nu 2576, maar was ooit 2680.

Het simultaan schaken vindt plaats op sportpark Schuytgraaf aan de Marasingel 251 in Arnhem. Inschrijven eventueel onder vermelding van ratingsterkte via de mail, bij de voorzitter van de SV De Toren voorzitter@schaakverenigingdetoren.nl. De inschrijving stopt bij dertig deelnemers.

De kosten voor deelname zijn vijf euro, na een bevestiging van meedoen, overmaken op NL 36 INGB 0006364318 ten name van schaakvereniging De Toren in Arnhem. Deze simultaan wordt gesponsord oor CR Projectbureau, adviseurs openbare ruimte, altijd maatschappelijk betrokken.


deel deze activiteit